Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът на Кърджали инж.Х. Азис се срещна с новия турски консул в Пловдив

 05 Януари 2011

Кметът на Кърджали инж Хасан Азис се срещна с новия генерален консул на Република Турция в Пловдив Рамис Шен.Посещението на дипломата е първо в Източните Родопи след официално му встъпване в длъжност през декември м.г.
Господин Шен изрази желание сътрудничеството на двете балкански страни да продължи както и досега в дух на разбирателство и приятелство между двата народа.
Градоначалникът представи структурата на общината, работата на местния парламент и активните контакти с побратимените на Кърджали общини от съседна Турция. Г-н Азис запозна дипломата с природните дадености и развитието на стопанския живот в региона, реализираните обекти през последните години в областния град - Пазара на производителите, корекцията на коритото на р. Арда, както и големите проекти, които се очаква да стартират - изграждането на парк „Арпезос –Север”, промишлената зона, пречиствателната станция и др. Кметът на Кърджали отбеляза, че турските инвестиции са традиционни за областта и допринасят за съживяване на икономиката. Като добър пример бе посочено предприятието за каучукови изделия в автомобилната промишленост – "Теклас" и фирмите в текстилния бранш.Заявено бе общото желание за разширяване обмена в сферата на туризма, културата и спорта.
След официалния разговор генералният турски консул в Пловдив и неговият домакин инж. Хасан Азис посетиха джамията и църквата „Св.Георги” в Кърджали .
Рамис Шен има сериозна дипломатическа кариера. През последните три години е бил първи секретар и съветник в постоянното представителство на своята страна в ООН в Ню Йорк.Консулът е роден в Одрин, но сподели, че корените му са от Родопите и с желание е поел назначението си в Пловдив .
По време на първата си визита в региона Рамис Шен проведе срещи още с областния управител Иванка Таушанова и комисар Тодор Терзиев-директор на ОД на МВР .Още снимки
 Прочитания: 2577 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign