Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Стартира втори етап на проект „Подкрепа за достоен живот”

 10 Януари 2011

Стартира втори етап на проект „Подкрепа за достоен живот”, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд. Водеща организация на проекта е Агенция за социално подпомагане, а община Кърджали е партньор.
В периода от днес до 24 януари 2011 г. желаещите да ползват социалната услуга „Личен асистент” или да работят като лични асистенти могат да подадат заявления по образец и необходимите документи в стая 113, която се намира на първия етаж в сградата на общината. За втория етап община Кърджали разполага с 39 места. Изискване на проекта за лицата с трайни увреждания, които кандидатстват за социалната услуга, е да не могат да се обслужват сами, а за кандидатите за лични асистенти – да бъдат в трудоспособна възраст. Всеки кандидат за потребител може да запише в заявлението си предпочитания от него личен асистент.
Всички оценени лица на първия етап си запазват правото за класиране на втори етап и не следва да кандидатстват отново.


Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Прочитания: 2233 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign