Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Бабинден в Кърджали

 21 Януари 2011

С традиционното ритуално „поливане” започна днес Бабинден в АГО на кърджалийската болница.
Екипът от лекари специалисти и акушерки бе поздравен от областния управител Иванка Таушанова и изпълнителния директор на здравното завадение д-р Тодор Черкезов. В ритуала за първи път участва новият началник на сектора д-р Ваня Ташева.
”Годината почна добре, имаме вече 70 успешни раждания за първите две седмици на 2011”, съобщи началникът на отделението. За миналата общо новородените са били 1046. Секторът разполага с добра база, оборудвана с модерна техника. Като успех бе изтъкнато, че екипът се е увеличил с двама млади лекари, а съвсем скоро единият е защитил и специалност.
„Приемствеността и добрата квалификация са много важни за успеха на ражданията и намаляване смъртността при новородените, затова ще насърчаваме новите колеги”, коментира д-р Ваня Ташева. Тя обяви, че за последните години има ръст и при децата, заченати ин витро. Затова водещ приоритет в дейността на АГО на МБАЛ ”Д-р Атанас Дафовски” Кърджали ще бъде борбата със стерилитета при двойките. През последната година по този начин са родени 3 деца и една двойка близнаци. За празника на родилната помощ отделението получи много подаръци, сред които и от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

Още снимки
 Прочитания: 3687 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign