Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Поредно дарение получи община Кърджали в навечерието на празниците

 23 Декември 2005

В навечерието на Коледните и Новогодишните празници ръководството на община Кърджали се опитва да помага на хора, които имат нужда от помощ."Едновременно с това се опитваме и да зарадваме децата в неравностойно положение с подаръци",каза днес на последната си годишна среща с журналисти кметът инж.Хасан Азис.
В момента, продължава разпределението на дарението пристигнало от Германия .Над два тона и половина е помощта, която включва различни дрехи,постелъчно бельо и други.Те се разпределят по всички бюджетни кмества на община Кърджали.Пратките се получават от кметовете на съответното населено място,а те от своя страна ги разпределят на нуждаещите се.
Дарението от град Гютеборг включва 26 палета и според преценката на общинската управа те ще стигнат за над 1000 души.
След Коледа в Кърджали се очаква да пристигне още един тир от Германия.
Пореден жест на благотворителност бе направен днес и от собственика на "Модернотекс" ООД - господин Аднан Камбир,който е в бизнеса на производство на трикотажни изделия от 40 години.
Господин Камбир направи дарение на 500 пуловера,които чрез община Кърджали ще бъдат предадени на инвалиди,социално слаби и деца сираци от общината.Дарението беше прието от кмета,който каза ,че дрехите ще бъдат разпределени на нуждаещите се и припомни,че за целта е поискал от кметовете на населени места да изготвят списъци с имената на инвалиди,сираци и социално слаби и да посочат от какво имат нужда те.
Господин Азис връчи на собственика на "Модернотекс" ООД удостоверение за дарение,картина и печатни материали свързани с дейността на общинска администрация Кърджали.


 Прочитания: 2550 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign