Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Сценарий на паисиевци номиниран на националния фестивал „Арлекин”

 25 Февруари 2011

Възпитаници на СОУ „Отец Паисий” Кърджали са сред номинираните за по-нататъшно участие във Фестивала за детско медийно изкуство “Арлекин”. Сценарият на филма „Земя Българска” е сред общо 25 номинирани проекта. Той е дело на ученици членове на училищната телевизия „С камера и микрофон” с ръководител Мария Гьошева.
Фестивалът за детско медийно изкуство “Арлекин” се провежда под патронажа на министъра на образованието Сергей Игнатов. Той е под мотото “Светът в моите очи” и има за цел да стимулира детската фантазия и творчество за създаване на оригинални и различни по жанр телевизионни форми - музикално предаване, детска новела и сериал, спортно предаване, новинарска емисия и всички останали формати, към които децата проявяват интерес.
Във втория етап на фестивала паисиевци ще участват в обучението с младите творци от страната. То се осъществява с ресурсите на Частна профилирана гимназия по информационни технологии и обществени комуникации "Антоан Дьо Сент-Екзюпери" гр. Варна.
Предстои да разберем как сценария на филма „Земя българска” ще бъде представен в третият етап на Фестивала, а именно реализация на филм по спечелен сценариен проект. Самата реализация ще стане след допълнителни консултации с участието на утвърдени драматурзи и режисьори. Те ще се провеждат в „Аудио-видео Орфей” ЕАД, гр. София.
След това ще се проведе тазгодишният “Арлекин”, в рамките на който ще бъде излъчен най-добрият филм. Прочитания: 1604 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign