Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

С мартеница от 1001 бели и червени копчета окичиха директора на СОУ „П.Р.Славейков”

 01 Март 2011

С уникална мартеница, съставена от 1001 бели и червени копчета изработиха децата от движение "Ръка за помощ" при СОУ "Петко Рачов Славейков". Рано сутринта малчуганите изненадаха своя директор Милко Багдасаров с необичайния си дар. Цяла седмица децата събират копчета, като първоначалната идея била мартеницата да бъде съставена от 365 броя бели и червени копчета /колкото са дните в годината/, но в крайна сметка в мартеницата се вплетоха близо три пъти повече. Най-активни в акцията се оказаха учениците от петите и шестите класове, заедно със своите родители. Родителите на седмокласника Еренай пък решили да изработят за училището голяма мартеница от плат, дълга 80 метра.
В първомартенските акции на "Ръка за помощ" с ръководител Снежана Сиракова се включиха всички деца от 4 до 8 клас със саморъчно изработени мартеници, които бяха отнесени до институциите в града и хората в неравностойно положение. Над 250 мартеници стоплиха сърчицата на възпитаниците на дом "Майка и дете", Дом за възрастни хора, Дневен център за деца с увреждания, хоспис "Добролюбие".
В ранния следобед всички славейковци от начален курс на обучение се включиха в тържеството заедно със своята Баба Марта. Малките Пижо и Пенда изиграха своя танц под звуците на "Дунавско хоро", а после всички прескочиха огъня за здраве и изгонване на всички болести и беди.

Още снимки
 Прочитания: 3686 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign