Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

"Златна книга" и "Златен печат" за МБАЛ ”д-р Атанас Дафовски”

 02 Март 2011

МБАЛ ”д-р Атанас Дафовски” вече е вписана в списъка на европейските болници, които гарантират качествено медицинско обслужване. На специална церемония на 1 март в Националния етнографски музей, на д-р Тодор Черкезов изпълнителен директор на лечебното заведение бяха връчени две отличия - "Златна книга" и "Златен печат" . Наградите са на Съвета на европейската научна и културна общност. "Златна книга" се връчва за принос към развитието на българската медицина, а "Златен печат" - за високо ниво на мениджмънт. Връченият сертификат дава на болницата почетен статут на институция с висок престиж и обществено признание в областта на науката. МБАЛ ”д-р Атанас Дафовски” е една от малкото болници в страната, която получава подобни отличия - първата УНИВЕРСИТЕТСКА БОЛНИЦА "СВ.ЕКАТЕРИНА".
Почетният знак "Златна книга" е във формата на разтворена книга и е изработен в Монетния двор на България от 24-каратово злато.
"Златна книга" се присъжда от "Съвета на европейската научна и културна общност", който е основен департамент в неправителствената организация "Официално представителство на уникалните селища в Европа". Отличията се връчват в рамките на проекта "Аплодисменти за България".


 Прочитания: 1962 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign