Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Нетрадиционно срещу агресията и насилието

 16 Март 2011

Вчера Детски и младежки парламент към ОДК гр.Кърджали посрещна своите партньори по проекта „Моите права-отговорност на европейски гражданин” на Бургаски детски и младежки парламент. В проекта участват младежи от 4 града – Бургас, Кърджали, Казанлък и Видин.
На гости на младежите от Кърджали бяха ръководителите на проекта г-жа Новакова и г-жа Калоянова.Те запознаха младите парламентаристи с работата на техните колеги в Бургас по първият етап на проекта – кампания ”Нетрадиционно срещу агресията и насилието”. На срещата присъства и Омбудсмана на Област Кърджали г-н Хакиф Емин, като партньор по този проект.
В първия етап на проекта ще се проведе анкета сред младежите и техните родители с цел да се проучат проявите на агресия и насилие сред младите хора. Също така ще се проведе младежки мониторинг на държавните институции. Резултатите от това ще се обобщят във втория етап – форум - дебати на тема „Виновно безразличие”.Там ще се дискутират проблемите и ще се търсят техните решения. През третия етап резултатите от проекта ще бъдат разпространени в местните общности и добрите практики ще бъдат популяризирани.


 Прочитания: 2023 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign