Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Възможности за развитие на училищния тенис

 17 Март 2011

Новаторски подход при обучението по тенис бе представен от директорът на СОУ „Отец Паисий”-гр.Кърджали Златко Атанасов и треньорът на тенис клуб „Орфей” Христо Чобанов в рамките на Националната треньорска конференция по тенис. Тя се проведе в края на месец февруари и в нея взеха участие над 60 лицензирани треньори от цялата страна.
Кърджалийските представители показаха, чрез презентация на тема: „Възможности за развитие на училищния тенис в българското училище” , как този спорт може да се развие в училище. Видяното предизвика изключителен интерес и оживени дискусии сред участниците. Те от своя страна предложиха моделът реализиран в кърджалийското школо да бъде приложен от Българската федерация по тенис и в други учебни заведения от страната.
Директорът на СОУ “Отец Паисий” Златко Атанасов съобщи, че тази учебна година първокласниците от училище „Отец Паисий” ще бъдат включени в безплатен двумесечен курс на обучение по тенис. Училищното ръководство е взело решение да бъде организиран и ежегоден турнир по тенис, в който участие ще вземат най-малките възпитаници на училището. Организатор на турнира е тенис клуб „Орфей”, със старши треньор г-н Христо Чобанов, който е и преподавател по тенис в учебното заведение. Кулминацията на турнира ще бъде финалът, на който ще присъстват гости от Националната федерация по тенис и нейният председател Атанас Георгиев.

Още снимки
 Прочитания: 2284 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign