Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Деца от Кърджали помагат на свои връстници в Япония

 22 Март 2011

Днес е Световният ден на водата. Тази година водещата тема е „Вода за градовете”. Учениците и учителите от най-голямото основно училище в област Кърджали ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” отбелязаха този Ден с мисъл за децата от Япония. Те организираха кампания под мотото „10 литра вода – 10 мига живот”. Всяко дете и неговото семейство предостави сума равностойна на една 10 литрова бутилка минерална вода. Събраната сума в размер на 1100 лева, ще бъде предоставена на Японското посолство, чрез БЧК град Кърджали.
Специална страница за катастрофалното земетресение в Япония е отделена в училищния вестник. Цветелина Първанова от VІІ”а” клас е написала в своето есе „… в този момент всеки един от нас мечтае да бъде вълшебник, за да направи чудо и да ви върне домовете, близките, радостта в очите, скъпи приятели! Това, което можем да ви дадем от цялото си сърце е нашето състрадание и общата ни молитва за бъдеще без трагедии и детски сълзи! Бъдете силни, вярвайте в себе си! Ние сме с вас, ние ви подкрепяме!” … и още „Всички в нашето училище сме запознати с благородните инициативи на японското посолство в България, за подпомагане на българските училища! В този момент, скъпи приятели вие се нуждаете от нашата помощ! Макар и „капка в океана”, приемете я !
Водата не обикновено химично съединение, тя е велико творение на природата! Тя е основа на живота на нашата планета Земя. Наша задача е да я опазим и съхраним за бъдещето. Тази отговорност трябва да бъде отговорност на всеки!”


 Прочитания: 1964 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign