Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Камери ще проследяват строителството на парк „Арпезос-Север” в реално време

 23 Март 2011

24-часов обществен мониторинг налага кметът на Кърджали върху строителството на най-големия парк в градска среда в България – Парк „Арпезо-Север”. Това ще стане като се разположат камери на 4 места на строителната площадка, които ще проследяват строителството он-лайн по интернет на сайта на общината. Това заяви кърджалийският градоначалник пред журналисти минути преди да ги покани на импровизиран брифинг във фургона, предназначен до завършването на парка само за него.
По думите му в момента се търсят начини за намиране на собствено водоснабдяване на огромните площи, които трябва да бъдат напоявани, на фонтаните, водопада, противопожарната система. На този етап четири сондажа ще решат проблема с водоснабдяването.
Строителството на парка върви в график, като за целта всеки понеделник се правят оперативки. Най-хубавото и важното е че всички участници в процеса за заинтересовани той да се случи.
Кметът на Кърджали обаче съобщи, че още едва започнало строителството, била предизвикана и първата проверка от страна на Държавната финансова инспекция. Това ставало благодарение на писмо от 6 юли 2010 година до директора на АДФ, председателя на сметната палата и министъра на регионалното развитие от народния представител Цвета Караянчева. Проверката касаела законосъобразността и спазване на нормативната уредба при провеждането на обществената поръчка за избор на изпълнител. „Независимо, че процедурата бе обжалвана и уважена от Комисията за защита на конкуренцията и че процеса бе открит, ние се съгласихме с провеждането на втори търг без да обжалваме, защото за нас бе важно да започне строителството на парка”, подчерта инж. Азис. По думите му изграждането и реализирането на проекта са преди всичко приоритет на общината пред каквито и да е било политически или лични интереси. „Има краен срок за изграждането на парка и той ще бъде изпълнен независимо от усилията на други “обществено активни” хора които предизвикват проверки”, каза още кметът инж. Хасан Азис.

Още снимки
 Прочитания: 2176 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign