Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Театър „Димитър Димов” отбеляза Деня на театъра – 27 март, със „Зайди, зайди, ясно слънце”

 25 Март 2011

В навечерието на Деня на театъра 27 март, кърджалийци бяха изненадани с ново премиерно заглавие на театър “Димитър Димов” със сцена „Кадрие Лятифова”. Музикално танцовия спектакъл “Зайди, зайди, ясно слънце” бе представен пред публиката снощи.
Сюжетът му е класически, колкото простичък, толкова и актуален. Обстоятелствата разделят двама влюбени, но най-силното чувство-любовта, ги събира непреклонно. Следвайки търсещия щастието по света герой зрителят пътува заедно с него, с танц и музика из Балканските страни- Македония, Сърбия, Румъния, Турция, Гърция. Одисеята на героите завършва с прекрасните български песни “Облаче ле, бяло” и “Зайди, зайди, ясно слънце”.
„Музикално-танцовият спектакъл, който представяме и посвещаваме на Деня на театъра, е най-сполучливото решение в един момент, когато е нужно обединение на двата състава”, сподели директорът на кърджалийският театър Пламен Панев. Понякога езикът се оказва бариера, но с това представление ние я премахваме и строим нови мостове. По този начин изпълняваме и мисията на театъра да събира в едно хора, идеи и чувства, допълни още той.
Според Пламен Панев връщането към позабравеният жанр „мюзикъл” или така наречен театър на движението, ще привлече нова публика в салоните. В тази посока вече се обмислят и бъдещите заглавия, които могат да бъдат поставени на кърджалийска сцена. Сред тях са “Змейова сватба” и “Малкия принц”.
Постановката и режисурата на спектакъла “Зайди, зайди, ясно слънце” са на режисьора Димитър Игнатов. Самият той сподели, че е доволен от работата с актьорите от сцена “Кадрие Лятифова”. В тях има много потенциал и той може да бъде развит и за напред с нови постановка, категоричен е Игнатов.
Хореографията на танците са на хореографа на театъра Веселина Тодорова. Режисурата им е дело на госта от Турция хореографа Йълдъз Чанкая. Иълдърай Аптурахман се грижи за музикалната среда. Сценографията и костюмите са на Надежда Митева.

Още снимки
 Прочитания: 2509 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign