Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Спортен клуб „ Арда бокс” завоюва първи бронзов медал и собствена зала

 25 Март 2011

В Кърджали бокса се възражда и доказателството за това е създаденият преди две години спортен клуб „Арда бокс”. Пред медиите клубът официално бе представен вчера от мениджъра му Тодор Николов, който е и инициатор на идеята бокса в Кърджали да се възстанови, и председателя на клуба Стоян Узунов, който пък същевременно е и треньор. За да осветят една от залите на спортен комплекс „Арпезос”, където ще се вихрят тренировките, и да пожелаят успех на младите спортисти, тук бяха дошли енорийският свещеник отец Петър Гарена и мюфтията Бейхан Мехмед.
45 млади момчета и момичета в четири възрастови групи се подготвят за бъдещи битки на ринга в кърджалийския клуб по бокс – деца, младежи – юноши младша и старша възраст, мъже и жени.
През април в курорта „Албена” предстоят битките от шампионата при юношите. Момчетата от „Арда бокс” тренират усърдно и са много нахъсани. Стараят се и са амбицирани да постигнат успеха на съотборничката си 19-годишната Нели Узунова. Преди седмица тя завоюва бронзов медал на Втория кръг на държавното лично отборно първенство за жени в Русе.

Още снимки
 Прочитания: 3866 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign