Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджалийски възпитаници сред най-добрите в състезанието “Най—добър млад строител”

 28 Март 2011

Сериозна заявка за участие в строителната професия даде отборът на ПГ по строителство „Христо Смирненски” гр. Кърджали по време на провелият се, на 25 март в Бургас, Регионален кръг на Национално състезание “Най—добър млад строител”. Състезанието се организира от МОМН, а партньори са „Оргахим” АД, „Деко профешънъл”, „Кнауф България” – ЕООД, „Ксела България” ЕООД , «YTONG”и Камара на строителите в България. Целта на състезанието е да се даде възможност на учениците да демонстрират теоретична и практическа подготовка и да проявят личностни качества. Самото представяне на учениците гарантира формиране на интерес към усвояване на професионални знания и тяхната изява.
Отборът на ПГ по строителство „Христо Смирненски” гр. Кърджали участва в три дисциплини: силиконови мазилки и нанасяне на ефектно бояджийско покритие –изпълнение на “Spirit effect”, облицовки с фаянсови плочи и зидария.
Въпреки голямата конкуренция кърджалийските възпитаници се представиха много добре. Участниците в третото направление Владимир Красимиров Храмов, 12с клас и Здравко Атанасов Михайлов, 11 с клас завоюваха най-много точки в практическото изпълнение на задачата - зидария с газобетонни блокчета YTONG. Технологията на изпълнение на задачата бе оценена от комисията като „най-добра” между участниците.
Участникът ни Станислав Мишев Ангелов, 12 с клас е на трето място по изпълнение на облицовки с фаянсови плочи, а Антоанета Димитрова Балтова от 11 с клас изработи с чувство за красота и хармония пана със силиконови мазилки и “Spirit effect”.

Още снимки
 Прочитания: 2191 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign