Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Общината купува парцел за детска градина във „Възрожденци”

 01 Април 2011

Общинските съветници определиха реда и условията за закупуване на имот – частна собственост за изграждане на детска градина в кв. “Възрожденци” в областния град. Придобиването на новия имот от община Кърджали е наложително, тъй като в момента в квартала съществуват две детски заведения, които обслужват и деца от кв. „Прилепци” и кв. „Резбарци”. Капацитетът на съществуващите детски градини не отговаря на изискванията за броя на децата в групите по – възраст и е с до 10-12 деца повече спрямо нормативите. От друга страна община Кърджали не разполага с подходящи имоти –общинска собственост, отговарящи на изискванията за изграждане на детска градина като площ и ситуиране, което налага закупуването на частен имот.
С взетото решение общинските съветници дадоха съгласието си да бъде закупен такъв имот в най-младият квартал на града, а конкурсът за придобиване му трябва да се проведе в срок до 31 май т.г.
Имотът, който ще придобие Община Кърджали и на който ще бъде изградена новата детска градина не трябва да бъде по-малък от 2 000 кв.м и трябва да се намира в северната част на кв. „Възрожденци”, в карето ограничено на юг от моста на ул. „Булаир”, на запад от р. Арда и на север от ул. „Никола Иванов”.


 Прочитания: 2918 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign