Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кампания "Кърджали - чист и красив"

 04 Април 2011

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

В дните от 28 март до 22 април 2011 година, Община Кърджали по традиция се включва в международната кампания, посветена на честването на Деня на Земята - 22 април. Благородната цел на кампанията е да запазим природата, да създадем по-добра и здравословна околна среда, да помогнем в борбата с глобалното изменение на климата.

Денят на Земята е ключова възможност за всички нас, хората и институциите да обединим усилията си за създаването на световна „зелена икономика”. Нашите съвместни усилия днес ще бъдат признати от бъдещите поколения като повратна точка. Изменението на климата засяга не само природата, а и нашето здраве, всекидневие, икономика и култура. Учените са единодушни, че тенденцията към затопляне на климата не може да бъде спряна, но нашите общи усилия за намаляване на емисиите на парникови газове в атмосферата, могат да забавят този негативен процес, което да предостави на биологичните системи и на човешкото общество повече време за адаптация.

Повече от 41 години от обявяването му, Денят на Земята вдъхновява милиони хора от различни култури и произход, като ги събра с една обща цел – заедно да създадат промяната в околната среда, която желаят да видят.

Община Кърджали отново за пореден път участва в тази кампания и организира различни прояви, под традиционното мото “Кърджали - чист и красив”.

Нека всеки от нас се огледа в обкръжаваща ни среда и с общи усилия направим Нашия град още по-зелен и по-чист. Нека с настъпването на пролетта всеки от нас, който иска да живее в чиста околна среда, се погрижи за района, в който живее, за да стане нашият град още по-слънчев и по-красив, за да има с какво да се гордеем.

Нека запазим природата чиста!
Каня всички

Кмет на Община Кърджали:
/Инж. ХАСАН АЗИС/
 Прочитания: 1836 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign