Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Премиера на „Живот за всички” и в Кърджали

 07 Април 2011

По случай 7 април - Световния ден на здравето Регионална библиотека "Н.Й.Вапцаров" и Военен клуб – Кърджали представиха стихосбирката "Лунни приливи" на д-р Невин Садъкова. Нейната лирична поезия събира бисер по бисер от прахта на живота, за да подреди красивата огърлица на любовта и нежността. И после да закичи с нея любимите си хора и тези, които имат нужда да бъдат лекувани с обич – основният способ, според нея, за лекуване, каза за авторката Лили Деликирова.Стихове от втората поетична книга на д-р Садъкова изпълни актьорът Атанас Атанасов от театър „Димитър Димов”. Литературната среща събра почитатели на изящното слово от Кърджали и Момчилград. Присъстваха художникът на „Лунни приливи” Камбер Камбер, редакторът Иванко Маринов, председателят на РК на БЛС д-р Димитър Макаков и колеги на лекарката от Момчилград.
За първи път в Кърджали прозвуча и песента „Живот за всички” по текст на д-р Садъкова, композирана от Радост Попова, с аранжимент на Димитър Ганев и изпълнена от актьора Атанас Атанасов.„Лекарят е призван да брани всеки миг живот най-вече с обич”, се казва в песента, избрана в оспорван конкурс, за химн на общопрактикуващите лекари в България по време на Третия конгрес по обща медицина.
Д-р Невин Садъкова е общопрактикуващ лекар в Момчилград.Преди няколко години излиза първата й книга със стихове ”Да намериш себе си”, а през 2011 г. новата „Лунни приливи”.


Още снимки
 Прочитания: 2429 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign