Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Представяме туристическия си потенциал на международно изложение

 12 Април 2011

Туристическия потенциал на община Кърджали ще бъде представен в рамките на 8-то издание на Международното туристическо изложение „Културен туризъм” от 13 до 16 април във Велико Търново. Сред неговите компоненти са свещеният град на траките Перперикон, забележителности като Каменната сватба, пещерата „Утроба”, средновековната църква „Свети Йоан Предтеча” и Регионалния исторически музей. Това съобщи заместник-кметът на община Кърджали Елисавета Кехайова.
Изложението се организира от Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов” със съдействието на Община Велико Търново, Асоциация на Българските Туроператори и Туристически агенции, Българската Хотелиерска и Ресторантьорска Асоциация и Министерство на икономиката, енергетиката и туризма /МИЕТ/. Община Кърджали получи поканата си за участие от министерството. Тя ще се представи и в трите направления на изложението, каза зам.-кметът Елисавета Кехайова.
В направление „Туристическото изложение” общината ни ще представи рекламни материали, брошури, постери и картички със забележителностите на района. За „Дискусионната програма” е предвидена презентация, свързана с развитието на културно-историческото наследство, неговото съхранение и съвременно експониране, както и проблемите и възможностите за развитие на разнообразни форми на културно-познавателен туризъм на територията на общината. Третото направление на международното изложение представя „Фестивал за филми” популяризиращи българското културно-историческо наследство и туризма под мотото “На източния бряг на Европа” и тук Кърджали ще бъде представен със 27-минутен филм със заглавие „Кърджали-традиция и бъдеще”.
Надяваме се, че участието ни във изложението ще бъде успешно и ще доведе нови туристи в нашата община коментира представянето ни зам.-кметът Елисавета Кехайова.


 Прочитания: 2284 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign