Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

ОДК – Кърджали и Центъра за наука и изкуство, гр. Текирда Р Турция подписаха договор за взаимно сътрудничество

 19 Април 2011

На 14, 15 и 16.04.2011 г. по покана на Центъра за наука и изкуство, гр. Текирда, заместник-кмета на Община Кърджали г-жа Елисавета Кехайова и ръководството и учителите от ОДК–Кърджали бяха на официално посещение в Република Турция. Делегацията бе приета от началника на областния инспекторат по образование г-н Шенол Генч и заместник-началника на инспектората г-н Сади Есенкал, които запознаха гостите с образователната система на страната. Делегацията от Кърджали посети и побратимената Община Текирда и бяха приети от заместник-кмета Али Кълъч. Г-н Кълъч представи дейностите на общината в областа на образованието и културата и се запозна с политиката на Община Кърджали насочена към децата и учениците.
По време на визитата Златка Пеньова – директор на Обединен детски комплекс гр. Кърджали и Хюсеин Гюлер – директор на Центъра за наука и изкусво гр. Текирда подписаха договор за взаимно педагогическо и професионално сътрудничество. Споразумението цели да очертае параметрите на сътрудничеството между извънучилищните педагогически учреждения от двете области, както и да поощрява и развива съвместните дейности в областта на извъучилищната работа с деца и ученици. Съвместната дейност ще бъде насочена към обмяна на опит между учители и ученици с цел постигане на по-големи резултати в работата и учебно-възпитателния процес; организиране на ученически състезания и конкурси в отделните области и направления; вечери на националните традиции, културното многообразие и богатство на България и Турция.
Посещението в Центъра за наука и изкуство в гр. Текирда бе съпътствано от откриване на съвместна изложба организирана от преподавателите на двете извънучилищни заведения. На изложбата бяха представени рисунки батик на Школата по изобразително изкуство с ръководител Севинч Еминова, фотографии от Кърджали на Клуба по фотография с ръководител Антония Грозева, както и изложба на маски, изработени от учениците от Центъра за наука и изкуство в гр.Текирда. Изложбата бе открита от г-н Шенол Генч-началник на обласнтия инспекторат по образование, г-н Али Кълъч-зам.кмет на Община Текирда и г-жа Кехайова-зам. кмет на Община Кърджали.
По време на своето посещение в Турция, преподавателите от ОДК Кърджали имаха възможност да разгледат културно-исторически места в гр. Одрин, както и да се срещнат с г-н Енвер Шенгюл-преподавател по фотография към Тракийския унивеситет в града, с когото обсъдиха бъдещи съвместни проекти с клуба по фотография към.Още снимки
 Прочитания: 2283 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign