Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Празник на чистотата и децата

 19 Април 2011

На Цветница най-голямото основно училище „Св.Св.Кирил и Методий” се включи в общинската кампания – „Кърджали – чист и красив”, по случай Деня на Земята. Природо-изследователският отряд „Малката Ахрида” с ученици от V до VІІ клас организира истински празник на чистата природа. С много ентусиазъм беше почистен туристическият маршрут от Националния военно-полеви лагер в село Широко поле до крепостта Моняк.
Като домакини на ІV Национален ученически туристически събор „Да приобщим децата към туризма”, който ще се проведе през юни тази година, под патронажа на кмета на община Кърджали – инж.Хасан Азис, училищният отрядът започна с почистването на маршрутите за събора. Добрата работа бе възнаградена с много емоции при състезателните игри в лагера. С приятелите от СОУ”П.Р.Славейков” децата от ОУ “Св. Св. Кирил и методи” се състезаваха в спортно туристическа щафета, теглене на въже, стрелба с въздушна пушка, разпъване на палатка. Безпристрастното жури от експерта по младежки дейности в община Кърджали – Тодор Радев, началника на лагера – Минчо Гумаров и ръководителя на отряда – Елена Топалова присъди награди на първенците.
В дар за лагера се превърна засадения с храсти и райграс кът „Огнеборци”. Със съдействието на началника на ОУ „ПБЗН” – Христо Тодоров, този кът ще посрещне участниците в Националния събор с демонстрации за гасене на пожар в гората.
Амбициозният план на ОУ”Св.Св.Кирил и Методий” за отбелязване Деня на Земята включва още : почистване на защитената местност „Венерин косъм”, защитения кът в музея , училищния двор и класните стаи и участие във всички общински мероприятия.
На 21 април в училище природо-изследователският отряд „Малката Ахрида” тържествено ще приеме новите си членове, с полагане на клетва и ще отбележи втория си рожден ден.


Още снимки
 Прочитания: 2421 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign