Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Великденска благотворителна кампания

 21 Април 2011

2011 година е обявена от ЕС за Европейска година за насърчаване на доброволческите дейности за изграждане на активно гражданско общество. В този контекст доброволките от Екип 254 към ОС на БЧК – Кърджали инициираха провеждането на традиционната Великденска благотворителна кампания, целта на която бе да се подпомогнат възрастни и социалнослаби жители на община Кърджали в навечерието на християнския празник.
Кампанията по набирането на средства и хранителни продукти направи съпричастни към идеята за благотворителност 14 юридически и 4 физически лица, като стойността на хуманитарната подкрепа се равнява на 2482,30 лева. Най-голямото дарение в кампанията е от членовете на Масонска ложа «Перперикон- 8». Своят жест направиха и Община Кърджали, поделения на държавни институции, предприятия, здравни заведения, еднолични търговци и политически партии.
Днес хранителните пакети достигат до своите получатели - 65 възрастни и социално уязвими наши съграждани и 5 семейства , включени в картотеката на ОС на БЧК . В акцията се включиха 14 доброволки, които отделиха 136 часа доброволен труд по организиране на кампанията и доставка по домовете на хуманитарната подкрепа, благодарение на която нуждаещите се могат да посрещнат празника с достойнство.
За първа година в навечерието на Великден младите доброволци от Клубовете на БМЧК в Кърджали също организираха фондонабирателна кампания за подпомагане на деца от социалните заведения и деца, живеещи в риск.
В акцията се включиха 16 членове на Клуба към ГПЧЕ „Хр. Ботев” , които събраха 1077,54 лева и 11 членове от Клуба към СОУ „ Отец Паисий” ,чийто резултат се равнява на 341,66 лева.
Днес младите доброволци зарадваха децата от Дома за медико-социални грижи за деца с лакомства, боядисани яйца, козунаци и книжки за оцветяване.
Младите доброволци планират пролетна акция за освежаване на катерушките в двора на дома и провеждане на празник за малките си приятели по повод Деня на детето.
Към благотворителните прояви в навечерието на светлия християнски празник с ентусиазъм и чувство за съпричастност се присъединиха и учениците, родителите и преподавателите от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” с директор Лиляна Янкова.
Идеята възниква от членовете на клуба „Подай ръка” в училището, които за втора поредна година провеждат акция „Пролетна усмивка”. С хранителните пакети, направени от отделните класове, младите доброволци с ръководител Елена Топалова – активист на БЧК в Кърджали, зарадваха 120 възрастни и социално слаби жители на кв. „Байкал”, кв. "Боровец" и района, в който се намира училището.
Учениците от IV А клас с ръководител Екатерина Иванова внесоха 43,00 лева във фонд “Милосърдие”
Стойността на хуманитарната подкрепа се равнява на 788,50 лева, но децата повече са удовлетворени от благодарностите и сълзите на радост, с които ги посрещаха хората.

Още снимки
 Прочитания: 2359 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign