Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

С фотоизложба, аранжировка на цветя и екоавтомобили чествахме Деня на земята

 21 Април 2011

Фотоизложба, аранжировка на цветя, демонстрация на екоавтомобили, бяха събрани и проведени в Кърджали днес пред площадката на бившия паметник на Георги Димитров. Поводът бе 22 април – Деня на Земята. Инициатор за провеждането им бе община Кърджали, която за поредна година организира множество мероприятия, обединени под мотото “Кърджали - чист и красив”.
Юноши от училищата на Кърджали участваха в състезание за аранжировка на цветя. Специално жури от преподаватели в школата-участници оцени постиженията на младите хора в овладяването на икебаната. Отборът на ПГ по строителство в състав: Антоанета Димитрова Балтова, Жана Делчева Янкова, Зоя Димитрова Одажиева направи най-добра композиция, с много желание и фантазия. Момичетата заслужиха първо място.
Момчетата пък от ПГЕЕ демонстрираха изработените от тях електромобили и презентираха останалите си прояви в областта на екологията.
Фотоизложбата на младите фотографи от ОДК впечатли кърджалийци, които с интерес проследяваха запечатаните моменти от строителството на парк „Арпезос-Север” както и красиви природни картини от Кърджалийско.
От 13 часа започна и празничната програма, в която участие взеха състави при ОДК, от Общинския център за култура и младежки дейности. Бяха наградени отличилите се участници в кампанията “Кърджали -чист и красив”.

Още снимки
 Прочитания: 2265 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign