Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали чества 9 май

 09 Май 2011

С официална церемония Кърджали днес отбеляза 66 години от края на Втората световна война и 61-та година от създаването на Обединена Европа.
На общоградско тържество, организирано от община Кърджали, пред паметната плоча на загиналите при боевете на Драва и унгарската пуста се събраха ветерани, представители на Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса и много граждани.
Венци и цветя в знак на признателност към саможертвата на българските воини бяха положени от името на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис и общинският съвет, народния представител Цвета Караянчева, областния управител Иванка Таушанова, ОД на МВР в Кърджали, областния съюз на ветераните в Кърджали, РИМ, Тракийско дружество „Димитър Маджаров” и политическите партии. Присъстващите почетоха паметта на героите, дали живота си за победата над хитлерофашизма с едноминутно мълчание.
Сред гостите на честването бяха областният управител Иванка Таушанова и нейният заместник Асен Тюрдиев, зам.-кметът на община Кърджали Елисавета Кехайова, ветерани от воините, местни лидери на политически партии и граждани.
Слово по случай знаменателната дата 9 май произнесе зам. -председателят на Областният съвет на ветераните от войните и директор на Регионалния исторически музей Павел Петков. В него той подчерта, че в едновременното честването на двете годишнини има нещо символично защото именно победата над хитлерофашизмът е възродила Европа за нов живот след две кървави световни войни. Той посочи неизброимите жертви дадени по време на Втората световна война на Стария континент и се обърна с думи на благодарност към ветераните от Кърджали.
Още снимки
 Прочитания: 1970 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign