Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

СОУ „Климент Охридски” чества 50-годишен юбилей

 09 Май 2011

С тържествен концерт в Дома на културата бе отбелязан 50-годишния юбилей на едно от най-старите училища в Кърджали – „Свети Климент Охридски”. В проявите организирани от ръководството на школото, освен настоящи ученици, учители и родители, участваха и много бивши негови възпитаници и педагози. Те бяха лично поздравени от първата директорка на училището Златка Петрова и приветствани от директора на дирекция в общинската администрация Ширин Сюлейман, началникът на РИО на МОМН Емилия Владева и директорката на школото Снежана Тодоринска.
С много песни, танци и демонстрация на бойни изкуства от възпитаниците на училището премина юбилейния концерт. Той беше предшестван от рисунки на асфалт и много спортни прояви, посветени на 50-годишнината.
СОУ „Свети Климент Охридски” е основано през 1960 година като Народно основно училище „Митко Палаузов”. Началото е поставено от 31 учители-основатели със 767 ученика, обучавани в 22 паралелки. През 1973 година училището се преобразува в ЕСПУ, а през 1998 се преименува в СОУ „Климент Охридски”. От 1993 година е член на Европейската мрежа училища, утвърждаващи здраве.

Още снимки
 Прочитания: 2885 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign