Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

„Доброволците вчера, днес, утре заедно за едно по-добро бъдеще”

 10 Май 2011

Медал за заслуги към Червения кръст и Червения полумесец получи д-р Иван Чепишев, дългогодишен председател на Областния съвет на БЧК в Кърджали. За отличници на организацията бяха обявени Сашка Хадживълчева, Расим Джелепли и Жана Чакърова-Шукерска. Ерай Дуран, Валентин Баланов и Сание Мюмюн са наградени със званието „Млад отличник на БЧК”.Общият брой на отличените доброволци е пет.
Това стана по време на кръгла маса под наслов „Доброволците вчера, днес, утре заедно за едно по-добро бъдеще”. Тя бе организирана от ОС на БЧК под егидата на обществения посредник на Кърджали Хакиф Емин и с участието на 11 от най-влиятелните неправителствени организации в града.
Освен Европейската година на доброволчеството, участниците в кръглата маса отбелязаха Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец -8 май и Деня на Европа -9 май.
В словото си зам.кметът Елисавета Кехайова поздрави участниците от името на кмета г-н Хасан Азис.Благодари на ръководството на БЧК и хилядите доброволци и активисти на Червения кръст и Червения полумесец за доброто им отношение и желанието им да работят в полза на хората .
Радостно е ,че в дейността има приемственост , доказателство за което са младите хора , участници в кръглата маса ,каза още Елисавета Кехайова.В приветствието си тя изрази убедеността ,че добрите идеи и практики , споделени днес ще провокират цялото общество за оказване на навременна помощ и внимание към нуждаещите се .
Доброволците са хората, които придават на неправителствените организации ореола на безкористност и съпричастност със страдащите. Към този публичен образ се стремят и обществените защитници - омбудсманите. Вие хората, които работите за интересите на гражданите сте пример за подражание, не само на нас обществените посредници, но и за всеки достоен гражданин на Кърджали, каза при откриването на кръглата маса Хакиф Емин.
Успехите ни се дължат на ангажиментите на нашите доброволци, най-отличилите се които днес бихме искали да уважим с почетни знаци и звания,заяви председателят на ОС на БЧК Николай Велчев.
Европейската година на доброволчеството протича с много мероприятия, както в другите страни на Европейския съюз така и в България. През цялата година ще се провеждат много мероприятия , събития,изложби и изяви на живо.
БЧК е една от организациите с най-много доброволци. Традиционно тя отбелязва 8 май-Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец и награждава своите активисти.
Ще припомним, че на 8 май се чества рождения ден на основателя на световната организация Анри Дюнан, швейцарски общественик и носител на Нобелова награда за мир.


 Прочитания: 2111 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign