Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Отложиха делото за Водното огледало

 11 Май 2011

Софийският районен съд не даде ход на делото срещу кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис за т.нар. Водно огледало. Причината бе неспазен седемдневен срок за връчване на обвинителния акт и призовката на подсъдимия. Министерството на финансите не бе изпратило представител, който да претендира за граждански иск.Министерството на регионалното развитие и благоустройството изпрати такъв, който предяви граждански иск пред съда за нанесена щета в размер за около 8 млн. лв. Магистратите отказаха да разгледат съвместно с делото гражданския иск за настъпили вреди, тъй като инж.Хасан Азис е обвинен в опит за измама и не са настъпили реални щети. Следващото заседание е насрочено за 29 юни, тази година. В залата тогава ще явят 17 свидетели и 3 вещи лица.
Заседанието на съда бе насрочено за 10 часа тази сутрин. Председател на съдийския състав бе съдия Иван Стоилов, а обвинението бе представлявано от трима прокурори от ВКП.
Преди началото му пред входа на съда се оформи голяма опашка кърджалийци, който бяха дошли да подкрепят градоначалника по време на процеса. Имаше и много силен медиен интерес. Присъстваха екипи на национални телевизии, радиа и печатни издания.Тази сутрин пред БНТ кметът на Кърджали инж. Хасан Азис обяви, че процесът е политически и вярва на съдебната система.
Освен с два автобуса, единият от които шофиран лично от инж. Азис, граждани на Кърджали бяха пристигнали с личните си автомобили за делото в столицата. Подкрепящите го бяха тръгнали тази сутрин в 4 часа от Кърджали. Сред тях бяха и енорийският свещеник отец Петър и районният мюфтия Бейхан Мехмед. По тяхна инициатива внушителната група от Кърджали посети катедралния храм "Св. Александър Невски" и централната джамия в София. По-късно кърджалийци водени от инж. Хасан Азис се отправиха към сградата на Народното събрание и се снимаха под надписа "Съединението прави силата".

Още снимки
 Прочитания: 2255 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign