Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Стартира Националният събор „Да опознаем Кърджали с велосипед”

 13 Май 2011

Над 150 души се включиха в Първия национален събор „Да опознаем Кърджали с велосипед”.В продължение на три дни колоездачите ентусиасти ще изминат около 100 км,а маршрутът включва Скалния град на траките Перперикон и Светилището на Орфей край Татул. Идеята е тийнеджърите да опознаят природата и културно–историческите забележителности,а също да бъдат приобщени към спорта. Организатори на проявата са община Кърджали, Туристическото дружество в града и Българската федерация по туризъм.
В колопохода участват представителни групи от всички кърджалийски училища,от Момчилград и от Пловдив. Участниците ще изградят палатков лагер в двора на Гимназията по електроника, където ще нощуват.
Искаме веломаратонът да стане традиционен и привлича участници от цялата страна, сподели Ширин Сюлейман – директор на Дирекция „Хуманитарни дейности”, която приветства участниците. Колопоходът стартира пред монумента на Васил Левски в центъра на областния град. Преди да потеглят учениците положиха цветя пред паметника на Апостола, а след това и пред паметника на капитан Петко войвода.
Взети са всички мерки за недопускане на инциденти, съдействие е потърсено от ОД на МВР Кърджали. През цялото време на похода от 13-15 май на разположение ще бъдат и две медицински лица.
Още снимки
 Прочитания: 2054 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign