Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Стартира проект за професионално обучение по фотография

 26 Януари 2006

Обединен Детски комплекс – Кърджали и Сдружение “Инициатива за развитие Кърджали решава” стартираха с подкрепата на Община Кърджали реализацията на проект “Професионално обучение по фотография: Клуб по фотография”. Проекта е на стойност 6 535 лв. и се финансира от Корпуса на мира на САЩ.
Закупени са 6 фотоапарата, компютър и други необходими принадлежности за създаването на фотоклуб към ОДК.Всяка седмица ще се провеждат семинари, водени от местни професионални фотографи. След сесиите учениците ще прилагат на практика наученото. Теоретичните занимания ще включват: фотографски методи и техники, пренос на снимките в компютъра, обработка на снимките с фотошоп, работа с модели, надписване на снимките от авторите.
Във всяка група ще се включат около 10-12 ученика, така че всеки участник да може да използва оборудването възможно най-дълго време. Последния ден от всеки модул ще се организира екскурзия до местни забележителности или исторически паметници, като Перперикон, Татул и язовир “Кърджали”.
В края на семинара, всеки от участниците ще избере три от най-добрите си снимки, които ще се оценят. Ще бъде избрана по една снимка от всеки участник за експониране на изложба във фоайето на Община Кърджали.
В допълнение към изучаването на фотографската технология учениците ще имат възможност да представят най-добрите си работи на уебсайта на Фото клуба: http://www.ODK-KJ.com, финансиран по проекта. Снимките, направени със закупеното оборудване ще бъдат качени на страницата със съгласието на авторите и ще бъдат достъпни за бизнеса, рекламните къщи и медии в Кърджали.


 Прочитания: 2892 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign