Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът награди трима отличници с едногодишни стипендии

 25 Май 2011

За пети пореден път кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис връчи вчера, на 24 май, специалната едногодишна стипендия „Кърджали”. Тази година със стипендия в размер на 2 400 лв. придружена с грамота и плакет бяха отличени трима абитуриенти – Елица Красимирова Зафирова от СОУ „П.РV Славейков”, Атанас Димов Грудев от СОУ „Отец Паисий” и Ахмед Метин Рашид от ГПЧЕ „Христо Ботев”.
Елица Зафирова е отлична ученичка и спортист, абитуриентка с успех пълен отличен през всичките учебни години. Спортната й биография е изпълнена с успехи на местно, регионално, национално и международно ниво. Тя е част от Националния отбор по тенис на маса-жени пета поредна година. Притежава 60 медала за годините, през които се състезава. През 2007 година печели първо място на международният турнир във Варна, първо място Кадети и първо място на държавните игри. През 2008 година отново печели първо място девойки, четвърто място на Балканското състезание, първо място отборно и републиканската титла за СОУ „П.Р.Славейков”. 2009 година също е успешна за Елица. Първото място отборно отново е в актива и от спортни титли, второ място в топ 12, второ място лично ученически игри, трето място на Балканското първенство и 17 място на Европейското първенство по тенис на маса. През 2011 година се състезава за професионалния отбор в Турция. Получила е покани от шест висши учебни заведения от страната и Европа за продължаване на своето образование без приемен изпит Приета е предсрочно във Висше учебно заведение в Република Турция.
Атанас Грудев завършва с пълно отличие профил „Природо-математически” със специалност Математика, английски, информатика и информационни технологии” в СОУ „Отец Паисий”. През 2007 година заема трето място в Националната олимпиада по математика, през 2008-а – призово място от Националния кръг на олимпиада по информатика, през 2010-а – четвърто място на Националния кръг на олимпиада по математика и през 2011 година – първо място на Национална олимпиада по математика и е приет предсрочно в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” и Техническия университет в Габрово, специалност „Информатика и математика”. Създател е на уеб сайта на СОУ „Отец Паисий”.
Ахмед Метин Рашид –ГПЧЕ „Христо Ботев”. Ахмед е абитуриент от Гимназията с преподаване на чужди езици „Христо Ботев” с профил английски и немски език. Завършва образованието си с отличен успех. Различни са успехите му през изминалите години. Последните свързва с приемането му за студент през 2010 година в Пловдивският университет „Паисий Хилендарски” специалност „Физика и математика” от престижно място в Националното състезание по физика. Ахмед е приет предварително и в Технически университет в Габрово през 2011 год. за постигнати високи резултати в Десетият областен математически турнир. Има сертификат за участие в Националното състезание във Варна, сертификат за участие в Националното състезание по физика, призово място на Националното състезание по математика и по физика в гр. Ловеч.
Специалната едногодишна стипендия се присъжда на абитуриенти постигнали високи резултати в образованието и достойно представили Кърджали на национални и международни олимпиади и състезания.
За първи път стипендия „Кърджали” бе връчена през 2007г., когато бе и учредена от община Кърджали. Досега нейни носители са били Пламен Митрев-възпитаник на ГПЧЕ „Христо Ботев”, Живко Георгиев от СОУ „П.Р.Славейков” и Теодора Тодорова Геоджиева от ГПЧЕ „Хр. Ботев” Кърджали, Мария Петкова, възпитаничка на СОУ „П. Р. Славейков” -Кърджали и Яна Радкова от ГПЧЕ „Христо Ботев”-Кърджали.

Още снимки
 Прочитания: 2878 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign