Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Най-добрите деца отличени от кмета Хасан Азис

 25 Май 2011

И тази година по случай 24 май -Деня на българска просвета и култура и славянската писменост ръководството на община Кърджали награди изявени ученици от общината. На общограското тържество лично кметът инж.Хасан Азис връчи грамотите и наградите на учениците, представили достойно Община Кърджали на национални и международни конкурси,олимпиади, състезания и фестивали.
В първа възрастова група І-ІV клас бяха отличени трима ученици: Павел Светозаров Сарлов ученик в 4 клас на СОУ „Вл.Димитров-Майстора”-класиран на първо място на национален конкурс „Домът на моите мечти”; Ангел Петров Иванов, четвъртокласник от СОУ „Св.Климент Охридски” заел първо място на Национален конкурс „Магията на училището” и второ и трето място на Националните литературатурни конкурси в София и Варна; Лъчезара Христова Димитрова , ученичка от 4 клас в СОУ „Йордан Йовков”, класирана на първо място в Национално електронно състезание на „Екопак” и трето място на Националния конкурс „Почитам родителите си”.
Във втора възрастова група V-VІІ клас бяха отличени Гергана Василева Тодорова, ученичка от СОУ „Йордан Йовков”, класирана на първо и трето място на областния кръг на лингвистично кенкуро по английски език и на първо място на областния кръг по български език и литература; Гергана Гунчева, седмокласничка от СОУ
„Св.Св.Кирил и Методи”, заела първо място на областния кръг на олимпиадата по руски език и Нурие Емилова Стефанова, ученичка от 5 клас на ОУ „Иван Вазов” с. Широко поле, класирана на първо място на областния кръг на олимпиадата по география и икономика. В тази възрастова група бяха отличени още две изявени деца на Кърджали. Това са Илия Тодоров Тодоров, ученик от V клас на СОУ „Св.Климент Охридски”, заел първо място в областната олимпиада по история и цивилизация и Иван Динков Герганов, ученик от VІІІ клас на СОУ „П.Р.Славейков”, класиран на първо място на Националната ученическа конференция по математика, информатика и информационни технологии с авторски проект.
В трета възрастова група ІХ-ХІІ клас отличия получиха Гергана Ангелова Начева, ученичка от ХІІ клас в СОУ „Йордан Йовков”, заела второ място в конкурса „Аз детето” към ООН; Емилия Андрианова Минчева-ученичка ХІ клас на СОУ „П.Р.Славейков”, класирана на първо място в Националното състезание по природни науки и на второ в Националното многоезично състезание и Ерай Сакъб Халил, ученик от ГПЧЕ „Христо Ботев”, класиран на второ място в Националният кръг на олимпиадата по италиански език.
За първи път община Кърджали присъди и групови награди на ученици, издигнали престижа на общината и училището на национално и международно ниво. С плакет енциклопедия и грамота бяха отличени учениците от Школата по математика към СОУ „П.Р.Славейков” с ръководител Вълчо Милчев, учениците от Клуб по фотография към ОДК с ръководител Антония Грозева учениците от мажоретен състав към СОУ „Отец Паисий” и учениците от първи ученически гвардейски отряд към ГПЧЕ „Христо Ботев” с ръководител Димитър Кондиков.Още снимки
 Прочитания: 2736 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign