Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Обявиха победителите в конкурса за детска рисунка «Приказките на Петя»

 27 Май 2011

Шейсет деца участваха със свои илюстрации в тазгодишният областен конкурс за детска рисунка «Приказките на Петя». Малките художници твориха с четка и бои върху откъс от романа – приказка «Най-златното злато». Днес в ОДК бе открита изложба от рисунките на участниците в конкурса, а зам.-кмета на община Кърджали Елисавета Кехайова награди победителите в двете възрастови групи 7-10 години и 11-14 години.
Жури с председател художничката Пенка Атанасова определи призовото първо място при по-малките да бъде присъдено на десет годишната Виктория Миткова от Школата по изобразително изкуство при ОДК Кърджали. На второ място в групата се класира още една възпитаничка на школата осем годишната Миглена Каменова. Трето място бе присъдено на Йозлем Садулова на 10 години от НЧ «Огнище-1944+ с. Сремци. За най-малките художници в конкурса имаше и две поощрителни награди. Те бяха за творбите на Севги Карахасан от ОДК Ардино и Моника Кючюкова от СОУ «Йордан Йовков»-Кърджали.
Във втора възрастова група първото място бе за илюстрацията на 14-годишната Теодора Колева от ОУ «Св.Св.Кирил и Методи» Кърджали. Второто място бе за Шерифе Ахмед на 13 години от НЧ «Огнище-1944» с. Стремци, община Кърджали, а третото за Ебру Ферад на 11 години от ОДК Ардино. И при по-големите бе присъдена поощрителна награда. Тя бе за 12-годишната Мерлин Евтимова от ОУ «В.Левски».
Всички наградени получиха грамоти и енциклопедии от името на организаторите на конкурса - община Кърджали, Дружеството на художниците, Творчески архив «Петя Караколева» и ОДК-Кърджали. Бяха присъдени и две специални награди на Дружеството на художниците в Кърджали и на Литературен салон Петя Караколева.
За младите художници предстои още една разходка из творчеството на Петя Караколева. На 4 юни те ще могат да се включат в организираната в рамките на едноименният литературен салон Арт работилница.Още снимки
 Прочитания: 2106 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign