Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Екип от утвърдени онколози идва в Кърджали

 31 Януари 2006


Екип от утвърдени онколози идва в Кърджали на 2 и 3 февруари 2006 г. по покана на кмета на общината инж.Хасан Азис и директора на МБАЛ”Д-р Атанас Дафовски” д-р Тодор Черкезов.
Доц. Джансаран Ходжажик, онкохематолог, д-р Куртев, онкохирург и д-р Кюркчиева, онкогинеколог от Национален онкологичен център /НОЦ/ -София ще извършват през двата дни медицински прегледи и консултации в Медицински център “Авицена” към МБАЛ “Д-р Ат.Дафовски”.Прегледите ще се извършват с направление от личен лекар или срещу заплащане.
Инициативата за тези прегледи е на кърджалийския кмет и е провокирана от липсата на онкоболница и специалисти-онколози в нашата община.Той е водил предварителни разговори с доц.Ходжажик, който е приел идеята за прегледи в Кърджали.Десетки болни сега пътуват на свои разноски до съседни области.Осигуряването на специалисти, които ще преглеждат на място в Кърджали е улеснение за болните, тъй като по този начин медицинските услуги се доближават до хората.Ще се търсят възможности специалисти- онколози да преглеждат периодично нуждаещи се в Кърджали, както и да се извършват посещения в по-малките населени места в общината, каза инж.Азис. Прочитания: 2527 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign