Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Дебатираха върху ролята на семейство и институции в борбата срещу наркотиците

 06 Юни 2011

Ролята на семейството и институциите в борбата срещу наркотиците - това бе основната тема, събрала на среща в петък педагогически съветници, инспектори от детска педагогическа стая, психолози, представители на местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни лица и на образователни институции. Тя се организира от Общинския съвет по наркотични вещества в Кърджали като част от традиционните прояви, посветени на 26 юни -Международен ден за борба с наркотиците и трафика на хора.
Темата за борбата с разпространението на наркотиците не може да бъде разглеждана като изолирана само за големите градове, защото да се снабдиш с наркотични вещества вече не е проблем и за по-малките населени места в страната, коментира в началото на срещата председателят на общинският съвет по наркотични вещества в Кърджали Сезгин Бекир. В този смисъл той подчерта, че ролята на семейството е огромна.
„Има родители, които преживяват лична драма и вече са се докоснали до сериозния проблем на техните деца употребили наркотици. Има родители, които се страхуват да не попаднат децата им в подобна среда, но има и такива които напълно отричат възможността децата им да попаднат сред наркозависимите. Макар и различни като групи, всички те имат своята роля, за това да можем заедно да се преборим с проблема наркотици”, каза при откриването г-н Бекир. Той представи и специалния гост на срещата, председателят на Сдружение „Майки срещу дрогата” Веселина Божинова. Тя сподели със всички присъстващи своя опит в борбата си с наркотиците, както и ефективни превантивни мерки, които могат да бъдат полезни на всеки съвременен родител.
Самата тя се е сблъскала с този проблем, когато е разбрала, че нейният син е зависим от хероин. Божилова каза, че зависимият към наркотици трябва да бъде подкрепян, но трябва да бъде оставен да се пребори сам с проблема, защото „всеки е отговорен за своето решение и избор”.

Още снимки
 Прочитания: 2247 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign