Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Посланикът на Италия награди наш ученик за добро владеене на езика на Данте

 09 Юни 2011

Церемония по награждаването на ученици, заели челни места в националното състезание по италиански език, се състоя вчера в посолството на Република Италия у нас. Отличени бяха общо 22-ма ученика от страната, завоювали първите места в състезанието съответно от 8 до 12 клас. Сред тях бе и Ерай Сакъб Халил ученик от 11 клас на ГПЧЕ „Христо Ботев” Кърджали, който се класира на второ място и само една точка не му стигна да бъде първи в страната. Заедно с него на церемонията присъства и преподавателят му Нурай Садулов.
Призовото място е огромно постижение за Ерай и неговия преподавател, предвид конкуренцията на ученици, изучаващи италианския език като първи чужд. За Ерай италианският е втори чужд език, които изучава в гимназията в Кърджали, но това не му попречи да бъде сред първите в България.
По време на церемонията вчера Н. Пр. Стефано Бенацо, посланик на Италия у нас, се обърна с приветствие към всички. В него той се спря на добрите възможности пред младите българи да опознаят чужд език и да учат в чужбина и сподели убеждението си, че младежите ще имат желание да се реализират в родината си.
Министър Сергей Игнатов поздрави победителите и всички участници в олимпиадата по италиански език и подчерта, че всички са победители, тъй като самото участие в националното състезание показва високо владеене на този език.


 Прочитания: 1977 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign