Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Японският посланик откри обновения корпус в Психоболницата

 17 Юни 2011

Японският посланик у нас Макото Ито откри днес обновения корпус на най-голямата в Южна България Психо-неврологична болница, тази в Кърджали. На церемонията присъстваха областният управител Иванка Таушанова, зам. кметът на община Кърджали Нурджан Юсеин, секретарят на общината Сезгин Бекир и директорът на здравното заведение д-р Дамян Гетев.
Дарението е стойностен жест от страна на Япония, за което сме изключително благодарни, каза директорът на болницата д-р Дамян Гетев. По думите му помощта на Японската страна днес е особено ценна, когато нейният народ преодолява последствията от земетресението през месец март тази година.
Извършените рехабилитационните дейности са по грантов проект на стойност 49 хил. евро. Направена е подмяна на покрива и ел. инсталацията в сградата. Обновени са също помощния блок, отделението за гранични състояния и трето мъжко отделение.
Дарението е целева безвъзмездна помощ по програмата на Японското правителство за финансиране на проекти от местно равнище. Негово превъзходителство Макото Ито сподели, че за последните години в България са финансирани близо 90 проекта на стойност 3 милиона и 300 хил. евро. Според него новата обстановка в кърджалийското болнично заведение ще съдейства значително за по – бързото възстановяван на болните и тяхното цялостно лечение.
Още снимки
 Прочитания: 2991 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign