Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Хайт парк срещу наркотиците организираха в Кърджали

 24 Юни 2011

„Не на наркотиците!” по своеобразен начин казаха днес ученици от СОУ”Йордан Йовков” и ОДК Кърджали. По инициатива на Превантивно – информационен център /ПИЦ/ към Общинския съвет по наркотични вещества днес те се включиха в акцията по случай 26 юни – Международния ден за борба с наркоманиите. Част от младежите приканваха гражданите да запишат своите послания върху специални табла, друга раздаваха информационни материали за вредата от употребата на наркотици, а трета изработиха колажи по темата.
Интересът към акцията бе голям и към нея се присъединиха и преминаващите случайно граждани. Някои от записаните от тях послания бяха – „Този път води до смърт!”, „Ако имаш проблеми не е нужно да използваш наркотици!”, „Наркотиците ограбват живота ви !” „Не опитвай само от любопитство. Краят винаги е един и същ!” и много други.
Главният експерт в ПИЦ Валентина Грудева сподели, че акцията се провежда на открито в градската градина с идеята да се ангажира по-голяма част от обществеността с проблема „наркотици” и да не се забравя, че Кърджали не е изолиран от тази чума град. „Дойдохме тук, за да може да информираме колкото се може повече хора за вредата от наркотиците и по този начин всички заедно да се противопоставим срещу този проблем”, каза още тя.


Още снимки
 Прочитания: 2359 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign