Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Среща с кметовете на малки населени места се проведе днес

 06 Юли 2011

Днес в залата на Бизнес инкубатора се проведе поредната среща с кметовете на населени места в община Кърджали. Дневният ред включваше разискване по 4 теми, а именно – информация за изпълнение на проект „Нов избор – развитие и реализация”, презентации на две учебни заведения – Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" и Професионалната гимназия по строителство „Христо Смирненски” в Кърджали и информация относно предстоящите местни избори през септември.
Един особено тревожен за региона въпрос прозвуча на срещата днес– перспективата в следващите 4, 5 или повече години Кърджали и Кърджалийско да остане без строителни кадри и по точно кадри от средния ешалон на това традиционно за региона занятие – строителството. Проблемът прозвуча остро от презентацията на директора на Професионалната гимназия по строителство Румяна Видинска, която алармира кметовете, че приема за учебната 2011-2012 година в учебното заведение е пред провал и се обърна към управниците за съдействие.
На срещата с кметовете на населени места в община Кърджали бе дадена и информация относно изпълнението на проект „Нов избор – развитие и реализация”. Направи го експертът в общинската администрация Василка Григорова, която заостри вниманието на кметовете върху контрола на работата и работниците, включени в реализацията на проекта като бенифициенти:

Още снимки
 Прочитания: 2341 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign