Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Стартира "Футболно лято-2011"

 06 Юли 2011

13 ученически отбора от община Кърджали участват в организираното за втора поредна година от Община Кърджали “Футболно лято – 2011” за ученици от ІV – VІІ клас. То бе открито вчера на стадион „Горубсо”. Община Кърджали, Регионалния инспекторат по образование и футболен клуб „Арда 1924” са съорганизатори на футболното лято, а идеята провеждането му се подкрепя изцяло от бившия футболист и треньор на „Арда” Любен Маргаритов. Снощи той поздрави участниците и сподели с тях, че след приключване на турнира, те не само ще повишат своето спортно майсторство, но и ще имат много нови приятели.
От името на ръководството на община Кърджали всички участници бяха поздравени и от старши експертът в общинска администрация Нели Попова, която откри „Футболно лято-2011”. В приветствието си тя подчерта, че целта на инициативата е да бъдат обхванати колкото се може повече деца през лятото в спортни занимания, да се търсят нови таланти и да се развиват техните физически качества, дисциплина и работа в екип. Г-жа Попова даде висока оценка и изрази своята признателност към треньорите на отборите и съдиите и пожела на всички да постигат високи спортни резултати, с които да се свързва и името на Кърджали .
За участниците във „Футболно лято -2011” предстоят два вълнуващи месеца на футболния терен. През миналата година, от началото на юли до края на август, всеки вторник и четвъртък повече от 100 деца се наслаждаваха на най-известната и обичана игра. В програмата тогава участие взеха общо 10 отбора, разделени на две възрастови групи – родени през 1995-1996г. и тези през 1997-1998г. Критериите за определянето на най-добрия тим бяха по-различни от традиционния начин чрез резултати и класиране. Почит към противниците и съдията, спазването на правилата и регламентите, избягването на всякаква форма на анти-футбол и хитрости определиха комплексният победител на програмата – отборът на „Отец Паисий”.

Още снимки
 Прочитания: 2369 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign