Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Гвардейците и мажоретките на Кърджали превзеха Италия с „Тих бял Дунав”

 14 Юли 2011

Гвардейският отряд на Езиковата гимназия спечели първото място и купа на престижния фестивал „Магия Италияна” в град Римини, а мажоретките на СОУ „Отец Паисий” - второто място в класацията и купа за уникалните си изпълнения. И двата състава участваха в конкурсната програма с по четири танца дело на хореографа и ръководител на формациите Димитър Кондиков. Днес представители на двата състава заедно със своите ръководители се срещнаха с кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис. Като дар и благодарност за съдействието той получи специална карнавална венецианска маска от момчетата и момичетата, както и от техните ръководители. Инж. Хасан Азис ги определи като най-добрите посланици на Кърджали и България по света, пожела им следваща им стъпка да бъде участие във фестивала в Бразилия.
„Вашите успехи още веднъж показват,че това, което сме инвестирали във вас е било правилно и не е било напразно. С вашето изкуство вие показвате нашата традиция, историческото ни минало, които дефилират с достойнство пред света. Община Кърджали, ръководството и аз като кмет се гордеем с вашите постижения”, каза още инж. Хасан Азис. Той благодари и на ръководителите на съставите за техния професионализъм и изрази убеденост, че ако продължават по този начин ще разширяват географията на успехите на гвардейския отряд и мажоретния състав по света.
„Изключителен интерес от страна на италианската публика, висока оценка на журито, нестихващи аплодисменти при изпълненията на съставите под ритъма на „Тих бял Дунав”, „Излял е Делю Хайдутин”, „Рофинка”. И всичко това в конкуренция със състави от Полша, Венецуела, Русия, Испания и други държави. Когато дефилирахме, хората излизаха от кафенета, от хотели, пред магазините, за да ни аплодират. Искаха автографи, искаха да се докоснат до униформите”. Това разказа пък ръководителят на съставите Димитър Кондиков.

Още снимки
 Прочитания: 2853 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign