Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът инж.Хасан Азис връчи почетен знак - герб на община Кърджали на президента на КНСБ

 22 Юли 2011

Кметът инж. Хасан Азис връчи днес почетен знак - герб на община Кърджали, златен на президента на КНСБ Пламен Димитров за значителния принос при воденето на социалния диалог. Г-н Азис подчерта доброто партньорство между ръководството на общината и РКС на КНСБ в Кърджали при защита правата на синдикалните членове в публичния сектор.
Впечатлен съм от социалната политика, която провежда община Кърджали. Част от реализираните проекти са насочени не само към разширяване на социалните услуги за хората, но генерират и нови работни места, заяви при получаване на отличието синдикалният лидер. В подкрепа на това той посочи успешно приключилия проект „Основен ремонт и оборудване на помещенията на «Домашен социален патронаж» и сградата на Дневен център «Надежда» в гр. Кърджали”, финансиран по Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013 г. В изказването си президентът на КНСБ подчерта и успеха при колективното трудово договаряне в сферата на образованието и училищното здравеопазване. Община Кърджали е от малкото в страната, които са дофинансирали селските училища. Отпуснати са щатове за фелдшери и медицински лица,осигурен е безплатен транспорт до работното място, намерен е начин за осигуряване на допълнителен отпуск и работно облекло на служителите в публичния сектор.
По думите на Пламен Димитров полученото отличие означава оценка за дейността на неговите колеги - синдикалисти в общината. По време на срещата бяха обсъдени актуални въпроси с председателите на местните структури, свързани с увеличаване доходите на заетите в бюджетната сфера, приемането на новия Класификатор на длъжностите в администрацията и др. „КНСБ ще продължава да настоява минималната работна заплата да стане 290 лв., а от първи януари да бъде фиксиран и 10 % ръст на доходите в бюджетната сфера”, заяви Пламен Димитров.Неговата визата в Кърджали е част от Национална кампания „Правата на всеки са права на всички”.

Още снимки
 Прочитания: 2027 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign