Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Партиите в Кърджали се разбраха за ОИК за 35 минути

 02 Август 2011

В рамките на малко повече от половин час представители на парламентарно представените партии в Кърджали се разбраха за състава на Общинската избирателна комисия /ОИК/. Това стана на основание Указ №146/20.06.2001 г. на Президента на Република България и чл.30, ал.2 от Изборния кодекс и Решение №18/08.07.2011 год. на Централна избирателна комисия.
В консултациите взеха участие политическите партии ГЕРБ, ДПС, „Атака”, НДСВ, „Коалиция за България”/КБ/ и „Синята коалиция”.
ОИК в община Кърджали ще се състои от 17 члена. Участниците в консултациите при кмета на общината инж.Хасан Азис постигнаха споразумение ГЕРБ да излъчи свой представител за председател на комисията, КБ да излъчи свой представител за зам.-председателското място, а ДПС да посочи представител за секретар на комисията.
Отделно ГЕРБ ще има 7 членове, ДПС и КБ по двама, а НДСВ, „Атака” и „Синята коалиция” по 1 член.
„Постигнатото съгласие за състава на ОИК е показателен факт по отношение на мъдростта и политическата зрялост, проявена от местните представители на политическите партии. Знакът, който се дава е много важен и е резултат от политическия опит и далновидност”, коментира кметът Хасан Азис.
Той ще изпрати предложението за състав на ОИК и протокола с постигнатото съгласие до ЦИК за назначаване на комисията. Съгласно Изборния кодекс комисията ще започне работа 65 дена преди изборния ден, т.е. 18 август 2011 г. Прочитания: 2153 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign