Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Търсят решение на проблема с водоснабдяването в с. Жинзифово

 05 Август 2011

Спешна среща за разрешаване на проблема с водоснабдяването на с.Жинзифово се проведе днес при кмета на общината инж.Хасан Азис. На разговорите присъстваха представители на общината, на фирмата изпълнител „Саварона” и на фирмата надзор. По време на срещата инж.Азис потвърди ангажимента на община Кърджали да изпълни всички условия на „ВиК”, които ще доведат до пускането на питейна вода за населението от района на с.
Проектът за Водоснабдителна група с.Жинзифово беше спрян преди 2 години.Общината изгради вътрешна мрежа в селото със свои средства в размер на 250 хил.лв.Все още се очаква финансиране от МОСВ за окончателното приключване на проекта. За нас осигуряването на питейна вода за хората в Жинзифово и в група Зимзелен-Повет-Панчево е най-важното, готови сме за преодоляване на всички административни и други пречки за постигане на тази цел,подчерта инж. Азис.
В понеделник ще има среща между представители на община Кърджали и дружество „ВиК”, на която ще се обсъдят начините за разрешаване на проблема с безводиета в тези райони.
Проекта в група Зимзелен-Повет-Панчево се изпълнява от фирма „Симекс”, финансирането е изцяло от общината. Проверки от икономическа полиция и следствието забавиха значително довършването му.
Ръководството на общината изрази готовност пред „ВиК” дружеството за предприемане на всички необходими действия за това хората от посочените села да имат вода в тези горещи летни месеци.

Още снимки
 Прочитания: 1995 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign