Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Брифинг по вода проведе кметът инж. Хасан Азис на язовир "Кърджали"

 06 Август 2011

След като преди няколко месеца кметът на Кърджали проведе с журналисти брифинг на колела, обхождайки важни за общината обекти като сам шофираше автобус, вчера инж. Хасан Азис продължи причудливата традиция – този път брифингът се проведе по водите на язовир Кърджали. Градоначалникът сам пое управлението на единия от двата кораба – „Клеопатра”, като не пропусна да отбележи, че преди две години е взел капитанска книжка.
По време на плаването инж. Хасан Азис определи себе си като оптимист за бъдещето на Кърджали, а поводът за тази негова преценка са мащабните проекти, реализирани и реализиращи се в града край Водното огледало. В изложението си пред медиите той бе категоричен, че пазарът на производителите е стратегически проект в областта на селското стопанство за 20-30 години напред и който прави моментна критична оценка на проекта, проявява политическо късогледство. „Това е инвестиция, облагите от която ще дойдат след 8 години, както е заложено в проекта”, категоричен беше градоначалникът.
Той възнегудава срещу работата на фирмата изпълнител на друг важен за Кърджали проект – Парк Арпезос-Север”, заради която паркът няма да може да бъде открит в набелязания срок – 21 октомври. „Фирмата не само че определено пречи, но се чувства недосегаема и ненаказуема”, категоричен беше кметът. По думите му Парк „Арпезос-Север” не е просто парк, а важен обект, който ще катализира развитието на туризма в региона, наред с археологическия комплекс „Перперикон”.
Инж. Хасан Азис обърна внимание и на проектите, които ще спомогнат за развитието на икономиката и привличането на инвеститори, какъвто е терена за промишлената зона в Кърджали.

Още снимки
 Прочитания: 2407 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign