Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Пускат водата в Жинзифово

 12 Август 2011

Днес кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис подписа заповедта за извършване на 72-часовите проби при експлоатационни условия на обект”Водоснабдяване на група Жинзифово”. Това стана след постигане на съгласие с „ВиК” дружеството за стартиране на пробите. До няколко часа се очаква да бъдат пуснати помпите за напълване на резервоарите с питейна вода и пускане на водата чрез вътрешната мрежа в селото. След приключване на пробите ще се изготви протокол и обектът ще се въведе в експлоатация. С това ще се сложи край на няколкогодишните усилия на общината да реши проблема с водоснабдяването в този район.
Водоснабдяването на Жинзифово бе тема на неколкократни срещи и през последните дни, които се проведоха по инициатива на инж.Азис. Общинското ръководство настояваше за пускането на водата и пое ангажимент да изпълни всички условия на „ВиК”, които ще доведат до решаване на въпроса с безводието в селото .
Сагата с Жинзифово се проточи, тъй като от София беше спряно финансирането на проекта.Общината задели собствени средства от бюджета си за вътрешна мрежа в селото. С текването на водата от чешмите в селото общинското ръководство изпълнява още един ангажимент, поет към населението от тези села.

Още снимки
 Прочитания: 2082 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign