Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Център за социална рехабилитация и интеграция „Орфей” Кърджали

 17 Август 2011

Центърът е създаден по проект „Деинституционализация чрез изграждане на център за социална рехабилитация и интеграция на хора с психични проблеми" изпълняван от Сдружение за психосоциална рехабилитация „Орфей” Кърджали, заедно с Община Кърджали и Държавна психиатрична болница Кърджали.
Проектът се осъществява с безвъзмездната финансова помощ на Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси” и се съфинансира от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
Центърът работи с клиенти от 01.06.2011 г. на територията на област Кърджали. Предлагат се социални услуги и програми за рехабилитация за лица с психични проблеми. Психиатрична и психологична консултация, индивидуална и групова психотерапия, обучения в социални умения, трудо, мело и арт терапия, библиотечна, туристическа дейност и др.
Капацитетът на центъра е 30 клиенти. Работното време е всеки делничен ден от 08.00 до 16.30.
До момента са приети 14 клиенти, които се възползват от предлаганите социални услуги и рехабилитационни програми. Предоставени са консултации и еднократни социални услуги на заинтересовани лица. Пациенти от ДПБ Кърджали също посещават центъра.
За контакти и информация:
гр.Кърджали, ЦСРИ "Орфей", ул.Славянска 16, тел. 0361/6 26 90.

Още снимки
 Прочитания: 4830 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign