Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Хасан Азис награди спасителя на двете момичета от ГПЧЕ с почетен знак – герба на общината, златен

 15 Септември 2011

Спасителят на двете момичета от Кърджали при разигралата се трагедия край бреговете на Созопол, когато се удави 15-годишната Едит, Христо Кънчев от Ловеч бе награден от кмета на общината Хасан Азис с почетен знак – герба на община Кърджали, златен. 20-годишният Христо Кънчев пристигна в града край Водното огледало по покана на ръководството на езиковата гимназия, където учеше Едит и чиито възпитанички са двете спасени момичета Мирослава и Антония.
„Единственото, което мога да кажа е, че съм много трогнат от наградата, която ми връчвате. Когато спасявах момичетата, действах инстинктивно”, сподели видимо развълнуван Христо при получаването на наградата.
„Съдбата направи така, че завинаги ви свързва с Кърджали. И то с най-силната връзка, защото вие спасихте два човешки живота, за което ние ви благодарим. От тук нататък се чувствайте кърджалиец”, каза градоначалникът на Кърджали Хасан Азис. Той изрази убеденост, че Христо е извършил най-човешката постъпка в живота си. „Вие сте един добър пример за Кърджали. Със сигурност знам, че от тук нататък колкото сте един обикновен младеж от Ловеч, толкова сте и от Кърджали”, каза още Хасан Азис.

Още снимки
 Прочитания: 2165 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign