Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Самодейци ни запознават с фолклора на Граф Игнатиево

 07 Октомври 2011

Утре от 18 часа в голямата зала на НЧ „Обединение 1913” Кърджали ще започне концертът на самодейният състав „Китка” от НЧ „Изгрев 1927” с. Граф Игнатиево, община Марица, област Пловдив. От сцената на читалището ще звучат народни песни,ще се вихрят танци и ще бъдат представени местни автентични обичаи. В програмата ще участват също детската вокална група „Чаровници” и групата за стари градски песни „Ахрида” от НЧ „Обединение 1913” Кърджали с фолклорен репертоар.
През седмицата на кърджалийското читалище гостува и детската школа за приложни изкуства към НЧ „Изгрев 1927” с. Граф Игнатиево с изложба-базар на сувенири.
С гостуването на самодейците от НЧ „Изгрев 1927” с. Граф Игнатиево се полага начало на традиция в Кърджали да бъдат представени фолклорни колективи от различни български села и градове. Гостите ще даряват автентични предмети от техния бит – костюми и др., с които ще бъде положено началото на етнографска сбирка в НЧ „Обединение 1913”. За следващ гост ще бъде поканена певческата група от НЧ „Иван Буюклиев 1926” в село Пчеларово. Има идея освен с песни и танци от своя край гостуващите да се представят и с кулинарните си традиции.
С гостуването на самодейният състав „Китка” от НЧ „Изгрев 1927” с. Граф Игнатиево стартират и проявите от Общинската програма посветени на Деня на Кърджали-21 октомври. Прочитания: 1330 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign Пране на килими Кърджали - Би стил Агенция Кърджали 7 - Агенция за недвижими имоти