Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Национални дни на детското изкуство

 13 Октомври 2011

На 14 и 15 октомври за четвърта поредна година в Кърджали ще се проведат Национални дни на детското изкуство "Вълшебният свят на Родопите". Дните включват 2 конкурса - Национален конкурс за детска рисунка "Вълшебният свят на Родопите" и Национален пленер по фотография "Фотоприказки за Кърджали".
В конкурса за рисунка участваха над 300 рисунки от цялата страна от 24 населени места - Казанлък, София, Горна Оряховица, Бургас, Полски Тръмбеш, Попово, Ловеч, Крумовград, Ардино, Тервел, Плевен, Кърджали, Област Кърджали и др.
Пленерът по фотография ще се проведе на 14.10. и в него ще участват 11 отбора от страната и Кърджали.
Тържественото откриване и на двете изложби ще се проведе на 15.10 от 10.30 ч. в Детската картинна галерия на ОДК. Ще бъдат връчени награди за І, ІІ и ІІІ място и поощрителни награди за всяка възрастова група. Наградите ще се връчат от зам.-кмета на Община Кърджали Елисавета Кехайова.
Ще бъдат присъдени и 4 специални награди от Община Кърджали, в-к "Нов живот" ,Регионален инспекторат по образованието и Телевизия Източни Родопи - по една за всеки конкурс.
Изненадата на празника ще бъде присъствието на Слави Кадиев - на 17 г. от гр.Смолян, който спечели специалната награда на РИО. Той е участник в кръжока по краезнание към ОДК Смолян и гайдар в детско-юношески фолклорен ансамбъл "Орфей" - Смолян. Той ще поздрави със свое изпълнение на гайда всички участници.


 Прочитания: 1519 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.