Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Много награди за талантливите деца от "Вълшебния свят на Родопите"

 17 Октомври 2011

В събота от 10.30 ч. в Детската картинна галерия на ОДК Кърджали тържествено бяха открити двете изложби на "Националните дни на детското изкуство Кърджали 2011" - Национален конкурс за детска рисунка "Вълшебният свят на Родопите" и Национален пленер по фотография "Фотоприказки за Кърджали".
В конкурса за рисунка участваха над 350 рисунки от цялата страна от 25 населени места - Казанлък, София, Горна Оряховица, Бургас, Полски Тръмбеш, Попово, Ловеч, Крумовград, Ардино, Тервел, Плевен, Пловдив, Момчилград, Кърджали, Област Кърджали и др.
В пленера по фотография се включиха 33 ученика от 11 отбора от страната и Кърджали.
В двата конкурса бяха присъдени и връчени общо 30 награди за І, ІІ, ІІІ място, поощрителни награди и специални награди връчени от община Кърджали, Регионален инспекторат по образование, вестник Нов живот, Телевизия Източни Родопи и ОДК.
Жури в състав художниците Пенка Атанасова и Христо Габеров оцениха най-добрите рисунки. Така първите места в трите възрастови групи бяха заети от Айтен Памук на 10 г.- ОДК Кърджали, Александра Кънева на 11 г. от ОУ"Св.св.Кирил и Методий" Кърджали и Наталия Генчева на 16 г. от гр.Полски Тръмбеш. Жури - Пенка Атанасова, Христо Габеров.
В конкурса за фотография първи места в двете възрастови групи заеха съответно Виктория Грозева на 13 г.представител на ОДК Кърджали и Константина Кирева на 16 г. също от ОДК Кърджали.
В рамките на двата конкурса бяха присъдени и специални награди. Специалната награда на Община Кърджали за детската рисунка отиде при Виктория Миткова на 11 г. от ОДК гр.Кърджали . Специалната награда на Регионалния инспекторат по образованието бе присъдена на Слави Кадиев – 17 г. от ОДК гр.Смолян, който бе отличен и със специалната награда на ОДК Кърджали. Специалната награда на в-к "Нов живот" бе за Симона Йорданова Солакова, 12г. от СОУ»Вл.Димитров Майстора» , а на телевизия Източни Родопи бе за Йозлем Тасим Тасим, 12 г. от СОУ «Св.св.Кирил и Методий»
Няколко бяха присъдените специални награди и в конкурса за фотография. Тази на Община Кърджали отиде при Владислав Лилов на 17 г. от ПГ по строителство Кърджали. Специалната награда на РИО Кърджали бе за Хюнер Ахмед на 15 от г.СОУ”В.Левски” Крумовград, на В-к „Нов живот” бе присъдена на Еркан Генч на 16 г. от СОУ „П.Р.Славейков” Кърджали и на Телевизия Източни Родопи за Кито Китов на 17 г., представител на Хоби клуб „Фотомания” Хасково. Специалната награда на ОДК Кърджали бе присъдена наТеодора Петрова, 16 г. ОДК Кърджали.
Изненадата на празника, с който завършиха Националните дни на детското изкуство „Вълшебния свят на Родопите” бе присъствието на Слави Кадиев - на 17 г. от гр.Смолян, който спечели специалната награда на РИО и на ОДК Кърджали.Той е участник в кръжока по краезнание към ОДК Смолян и гайдар в детско-юношески фолклорен ансамбъл "Орфей" - Смолян и поздрави със свое изпълнение на гайда всички присъстващи на откриването на изложбите.


Още снимки
 Прочитания: 3159 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.