Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кеймбридж отново „стъпи” в ГПЧЕ „Христо Ботев”

 18 Октомври 2011

Ученици от ГПЧЕ „Хр.Ботев”, предизвикаха истински фурор в състезание-викторина, организирано от Асоциация на Кеймбридж училищата в България и Интернешънъл хауз, София. Четирите отбора от по трима единайстокласници, с ръководител Петя Илиевска, носеха атрактивни имена - The Bermuda Тriangle, Brave Hearts, The Explorers and Yellow Submarine. Трите етапа на състезанието изискваха от участниците не само висока обща култура, но и бърза мисъл, както и умение за наблюдателност над фотографски материали, които илюстрират детайли от въпросите и отговорите. Отборите трябваше да покажат познания в различни сфери на живота – от марките на коли до историята на Англия. Стив и Пол от Асоцията, не само поизпотиха участниците, но и създадоха много настроение с атрактивни въпроси към публика. Най-добри познания показаха Ахмед Юмер, Теодора Матеева и Димитър Шукерски.
Гостите от други училища също бяха включени в атрактивната надпревара – те имаха възможност да демонстрират познания и оригинални отговори на въпроси от областите наука, изкуство, география и шоу-бизнес, както и на забавни въпроси. По-разсеяните, които не можеха да си съберат мислите или не се радваха на услужлива памет, имаха възможност да получат бонус точки за певчески способности и сценичен талант.
Енис Раиф, Валентин Парков и Пепя Петева оформиха отбора победител във викторината- The Explorers. На полуфиналите през през ноември 2011 г те ще мерят сили със свои връстници от други две училища от региона. Финалите са през декември т.г., когато по едно училище от Северна България, Южна България и София ще си съперничат за престижното лидерското място. Очаква се конкуренцията да бъде изключително оспорвана, тъй като отборът победител печели едноседмично обучение във Великобритания, а училището - безплатни семинари по различни актуални теми.
Състезанието, организирано от Асоциация на Кеймбридж училищата в България и Интернешънъл хауз, София полага началото на поредица от състезания по английски език в гимназията. Предстоят викторина „ДАРБИ”, сътезание на българската асоциация по четене, състезание по английски език на издателство PONS, лингвистично състезание и поредица от олимпиади. Прочитания: 1298 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign Пране на килими Кърджали - Би стил Агенция Кърджали 7 - Агенция за недвижими имоти